Zâmbet digital în laboratorul dentar ASPEN vs. Sistemul CAD-CAM de cabinet

Alege timpul, dar și calitatea lucrărilor dentare

Îmi doresc un zâmbet natural, estetic și rezistent în timp”, sunt printre cele mai des auzite așteptări ale  persoanelor care trec pragul clinicilor noastre. Stomatologia de astăzi, prin resursele digitalizate, dar și faptul că avem propriul laborator dentar digital, ne dau încredere că putem satisface și cele mai complexe dorințe, fără a face rabat de la calitate! Care sunt beneficiile lucrărilor dezvoltate în laboratorul ASPEN și cum poți avea și tu un zâmbet 100% personalizat, descoperi în articolul de mai jos.

 

Laborator dentar digital vs. CAD – CAM (CEREC) în cabinet

Tehnologia CAD – CAM realizează restaurări protetice prin frezare. Numele sistemului reprezintă de fapt acronime ale cuvintelor Computer aided design (CAD) și Computer aided manufacturing (CAM) ce înseamnă modelarea cu ajutorul computerului și manufacturarea cu ajutorul acestuia.

Multe cabinete stomatologice promit rezultate într-un termen foarte scurt însă timpul nu ar trebui să fie un factor de decizie atunci când ne dorim o lucrare cu o estetică deosebită, individualizată, cu garanție pe viață, sau atunci când este vorba de sănătatea zâmbetului nostru.

Tehnologia digitală CAD – CAM în cabinet nu înlocuiește acuratețea și talentul, pe care le oferă un tehnician dentar supraspecializat, în execuția unei lucrări protetice. Pentru a da aspectul natural și armonizat cu întreaga fizionomie, o lucrare protetică (coroană, implant, fațetă dentară) are nevoie de mâna unui tehnician dentar, care, cu atenție și migală, folosește o metodă de stratificare a ceramicii pentru ca la final pacientul să spună «Am rămas fără cuvinte! Este perfect!».

”Nu voi alege niciodată rapiditatea execuției în detrimentul calității. Calitate, pe care laboratorul dentar ASPEN mi-o furnizează de fiecare dată.” susține dr. Cosmin Anițoiu, medic stomatolog, specialist Estetică Dentară, într-un interviu pe care îl puteți urmări aici.

 

7 beneficii ale lucrărilor dezvoltate în laboratorul dentar ASPEN vs. un sistem de frezare în cabinet

  • Pot fi realizate lucrări complexe (coroane, fațete, implanturi dentare, punți dentare)
  • Personalizarea fiecărei lucrări, în detrimentul standardizării oferite de computer
  • Materiale premium, biocompatibile, asigură un rezultat de durată
  • Control absolut asupra lucrării datorită unui tehnician dentar supracalificat
  • Abordare multidisciplinară și comunicare constantă între medic și technician
  • Medicul se poate concentra în totalitate pe pacient și pe actul medical în cabinet, iar tehnicianul poate acorda toată atenția lucrării protetice
  • Rapiditate în execuție, oferind în doar câteva zile un produs cu un înalt grad de estetică, perfect funcțional, fără a compromite calitatea lucrării sau a actului medical.

 

Tehnologia CAD-CAM în laborator asistată de tehnicieni dentari

De multe ori, pentru ca o lucrare protetică să aibă aspectul identic cu cel al dintelui natural alăturat, tehnicienii dentari utilizează chiar şi 20 de efecte de translucență, culori variate, luminozităţi diferite, adică 20 de straturi extrem de fine de mase ceramice, prelucrate timp de cel puţin 2 zile de lucru intens. Toate lucrările, indiferent de complexitatea lor, necesită o atenţie deosebită, fiind realizate cu ajutorul unor chei de culoare personalizate, obţinute prin colaborarea cu pacientul până se ajunge la culoarea dintelui natural.

Spre deosebire de o lucrare dentară realizată în cabinet, tehnologia CEREC (CAD-CAM) în cabinet poate prezenta ca avantaj economia de timp a pacientului pentru a obţine o lucrare dentară funcţională, nu neapărat estetică. Din păcate, sistemul CEREC în cabinet funcţionează pe baza unui soft cu funcţii limitate, culori standardizate şi doar anumite materiale de prelucrare. De aceea, coroanele dentare realizate în cabinet pot fi obţinute de către medic într-o singură vizită, dar nu vor avea o garanţie extinsă pe termen lung şi nici o estetică deosebită.

Pentru a oferi pacientului o experiență desăvârșită, medicul se asigură că toate afecţiunile dentare sunt tratate corespunzător, că probele lucrării îl mulţumesc, iar tehnicianul dentar utilizează acelaşi timp în cabinet pentru a desăvârşi lucrarea. Comunicarea dintre medic şi pacient, medic şi tehnician dentar, şi uneori chiar dintre pacient şi tehnician dentar, este esenţială în creştrea gradului de satisfacţie al pacientului. Mai multe detalii despre colaborarea deosebită dintre medic specialist și technician dentar puteți descoperi și în live-ul de pe pagina noastră oficială de Facebook.

”Estetica dentară nu poate exista fără un laborator dentar competent și fără o colaborare între medic și technician, absolut perfectă.” a declarat dr. Cristian Csapo – Martinescu, în emisiunea ”Dimineața de Știri”, Realitatea TV.

 

Cum știm că o lucrare protetică rezistă în timp, chiar înainte de a o purta?

Pentru perfecţionarea lucrării, CAD-CAM în laborator are beneficiul că poate utiliza tehnologii digitale extra precum proiectarea modelului 3D pe computer sau chiar cu ajutorul unei imprimante 3D pentru a se asigura că lucrarea are estetica şi funcţionalitatea dintelui natural. De altfel, în cazul  coroanelor dentare, există o cerere din ce în ce mai mare pentru Zirconiu, recunoscut ca având cea mai mare rezistenţă la agenţii externi. De altfel, doar în laboratorul dentar CAD-CAM, Zirconiul poate fi procesat, transformat şi şlefuit în “dinţi rezistenţi” de care pacientul se poate bucura pe termen lung.

De asemenea, cu ajutorul tehnologiei digitale CAD-CAM în laborator se obţin lucrări extrem de rezistente pe structura de zirconiu cu ceramică, ceea ce oferă lucrărilor chiar şi garanţie pe viaţă. Acest tip de lucrare este imposibil de realizat cu ajutorului tehnologiei CEREC în cabinet.

Desigur, pentru ca o lucrare protetică să reziste cât mai mult timp este nevoie ca pacientul să respecte vizitele periodice la medic şi să aibă o igienă orală zilnică. Te așteptăm în clinicile DENT ESTET pentru un zâmbet natural 100% personalizat, estetic și garantat pe viață.