DENT ESTET, rețeta pentru excelență în stomatologie: investiții și revoluție digitală

Dr. Oana Taban, CEO și fondator Dent Estet, a vorbit despre noul sediu Dent Estet Primăverii, care a devenit oficial cel mai mare centru digital dentar din România. Povestea grupului de clinici Dent Estet a început în urmă cu 18 ani și dr. Oana Taban ne-a dezvăluit cele mai importante decizii care au dus la dezvoltarea clinicilor stomatologice; decizii care și astăzi ajută Dent Estet să-și mențină poziția de lider pe piața stomatologică din țara noastră.

  1. Dent Estet se bucură de numeroase acreditări și de o echipă certificată internațional. Ce avantaje v-au adus aceste acreditări și certificări?

Toate aceste acreditări și certificări internaționale se datorează faptului că am introdus în România tehnologii, tehnici de tratament, proceduri și sisteme recunoscute internațional, omologate în marile universități ale lumii de către profesioniști desăvârșiți. Dent Estet caută constat să-și actualizeze portofoliul de servicii în funcție de noile inovații de pe piața din Statele Unite ale Americii. Așa cum am declarat în repetate rânduri, ne-am dorit încă de la început să oferim servicii de înaltă calitate și în fiecare zi ne respectăm această promisiune făcută în fața pacienților noștri.

Marele avantaj este acela că oferim aceleași servicii pe care le oferă orice clinică din Vestul Europei sau din SUA. Avem tehnici sigure, tratamente precise, tehnologii care aduc un grad sporit de confort pacienților și o echipă medicală pregătită internațional. Mulți dintre medicii noștri sunt specialiști desăvârșiți, având cursuri de formare în străinătate și fiind membri ai comunității internaționale de implantologie, ortodonție sau estetică dentară.

  1. Clinica Dent Estet a primit în urmă cu aproape 10 ani certificarea ISO 9001:2008, de la The Germanischer Lloyd Certification GmbH, Hamburg. Cum a contribuit acest lucru la dezvoltarea grupului de clinici?

Suntem prima clinică din România care a primit această certificare ce reprezintă o recunoaștere internațională a sistemului de management pe care l-am implementat și care ne-a ajutat să ne diferențiem de competitorii noștri de pe piața serviciilor medicale din România.

Sistemul de management eficient și omologat internațional a contribuit decisiv la direcția noastră de dezvoltare și ne-a ajutat să ne consolidăm business-ul și poziția de lideri în domeniul stomatologic din România. Am fost primii din țară care am îndeplinit toate condițiile solicitate și știm că dacă nu am fi avut un sistem de management foarte eficient, centrat pe nevoile pacientului, nu am fi reușit să avem o viziune clară de dezvoltare și să ne organizăm pentru a aduce la acest nivel povestea Dent Estet.

  1. Echipa medicală Dent Estet este grupată pe mai multe domenii. Aveți echipa Implant Division, Esthetic Dentistry Division și Advanced Orthodontic Division. De ce a fost nevoie de această divizare?

Am fost primii din România care am implementat acest model american și am decis să trecem la această divizare pentru a reuși să formăm o echipă de medici stomatologi supra-specializați. Fiecare medic își continuă dezvoltarea în funcție de specializarea sa, iar noi investim constant în aceste divizii, cu precădere în cursurile pentru tehnici inovatoare și în aparatură.

Ceea ce este important de reținut este faptul că a primi o acreditare ca Centru de Excelență nu înseamnă nimic în fața pacienților dacă nu investești constant în echipa medicală, în aparatură și în materialele inovatoare care pot garanta, uneori, reușita actului medical.

  1. Referitor la tehnologii, Dent Estet a deschis recent prima clinică dentară digitală din țara noastră. Despre ce tehnologii vorbim în noul sediu și ce presupun tratamentele digitale?

Dent Estet Primăverii este cea mai mare clinică dentară complet digitalizată din România și, totodată, cel mai mare centru digital Planmeca de la noi din țară. Meritele noastre au fost recunoscute chiar de către domnul Heikki Kyostila, CEO și fondator Planmeca Oy.

Tehnologiile în care am investit au rolul de a contribui la tratamente 100% sigure și precise și, mai ales, de a spori gradul de confort al pacienților. Recent am introdus laserul Waterlase care înlocuiește freza clasică și se bazează pe energia apei. Acest laser are o precizie foarte ridicată și reduce disconfortul pacienților. De asemenea, avem PRGF care ajută la vindecare mult mai rapidă și reduce semnificativ durerea din timpul intervenției. CBCT și Oral Cancer Screening sunt două tehnologii în care am investit pentru ca echipa medicală să pună un diagnostic clar și sigur. Laserul Biolase este folosit de către medici în implantologie sau endodonție, contribuind și la reducerea durerii.

Tratamentele digitale sunt cele realizate cu ajutorul tehnologiilor din clinica noastră. Sunt multe tehnologii care au revoluționat stomatologia din zilele noastre, având numeroase avantaje: siguranță, precizie, garanție pe viață a tratamentului, reducerea costurilor, reducerea timpului atât pentru medic cât și pentru pacient, eliminarea durerii, vindecare rapidă etc.

În plus, noi, la Dent Estet, avem responsabilitatea să investim constant în cele mai performante tehnologii. Acest lucru este un angajament făcut în fața pacienților pentru care suntem prima opțiune atunci când au nevoie de tratamente dentare.