5 mituri demontate despre aparatul dentar

Indiferent de vârstă, fiecare dintre noi își dorește un zâmbet perfect, care să primească aprecierile celorlalți. Ne dorim să avem încredere în zâmbetul nostru și să nu ne fie teamă să râdem în preajma prietenilor. Într-o societate care pune din ce în ce mai mult accentul pe aspectul fizic, zâmbetul este oglinda noastră la fiecare întâlnire.

În unele cazuri, pacienții au nevoie de un aparat dentar pentru un zâmbet estetic și în armonie cu aspectul chipului. De asemenea, aparatul dentar poate contribui la corectarea unor probleme de masticație și vorbire. În definitiv, un zambet perfect trebuie să te ajute să mesteci și să vorbești corect.

Dacă până acum vizita la medicul ortodont a fost amânată din cauza unor mituri legate despre acest tratament, echipa Advanced Orthodontic Division le demontează mai jos:

 

Aparatul dentar provoacă durere

Mulți pacienți se gândesc la o procedură dureroasă, dar corectarea dinților se face treptat și principalul obiectiv al medicului este să nu forțeze dinții atunci când se încearcă poziționarea corectă a acestora. Dacă alegi informat aparatul dentar de care ai nevoie, nici măcar nu vei simți presiunea acestuia asupra dinților.

 

Dinții strâmbi nu afectează întreaga dantură

Pacienții neglijează vizita la medicul ortodont considerând că dinții strâmbi afectează doar estetica danturii. Problemele apar atunci când dinții strâmbi împiedică curățarea eficientă, ceea ce poate duce la apariția unor carii profunde. Poziționarea strâmbă a dinților afectează nu doar estetica ci și  funcțiile aparaului dent-maxilar , masticația sau modul în care o persoană vorbește.

 

Aparatul dentar e doar pentru copii și adolescenți

Aparatul dentar este recomandat indiferent de vârstă, iar tratamentele pot fi mult mai conservatoare atunci când medicul stomatolog identifică problemele. Mușcătura este la fel de importantă ca estetica dinților. În cazul în care se constată că pacientul are mușcătura deficitară sau probleme de vorbire din cauza poziționării dinților, aparatul dentar este cea mai potrivită soluție la orice vârstă. În clinicile Dent Estet s-au prezentat și persoane de vârsta a treia care au ales un tratament ortodontic pentru a-și îmbunătăți stilul de viață.

 

Tratamentul e pe termen foarte lung

În medie, un tratament cu aparatul dentar durează 16 luni. Tehnologia și inovațiile au redus foarte mult timpul de purtare al aparatului dentar, iar problemele minore se rezolvă chiar în câteva luni de zile.

 

Aparatul dentar este inestetic

Multe aparate dentare sunt confecționate din materiale transparente. De asemenea, aparatul dentar Incognito este montat pe partea interioară a dinților astfel încât să nu iasă deloc în evidență. Poți să zâmbești liniștit și cu aparatul dentar. La Dent Estet am înțeles că pacienții își doresc soluții care să le ofere confort și tratamentele noastre îmbunătățesc stilul de viață.

*

Aparatul dentar încearcă să corecteze anumite probleme de estetică și poziționare a dinților, începând din copilărie și reușind să aibă același efect chiar și la vârste mai înaintate. Dacă în copilărie problemele se rezolvă într-un timp mai scurt, la adulți este nevoie de mai multă răbdare și de o echipă medicală specializată care să urmărească cu atenție evoluția tratamentului.